Expositie Leo Wijnhoven

Op zaterdag 22 september opent de tentoonstelling van Leo Wijnhoven. Leo is geboren in Wanssum en zat van 1972 tot 1978 op het Jerusalem Venray. Daarna ging hij kunstgeschiedenis studeren aan de Universiteit van Amsterdam. In deze tijd begon hij ook met schilderen en hij bekwaamde zich in verschillende genres van surrealisme tot (hyper-)realisme.

De rode draad in zijn werk is een kritische kijk op de nadagen van 250 jaar westers modernisme, wat zich kenmerkt door het verlies van menselijkheid in de samenleving. Door 25 jaar neoliberalisme met zijn vrije marktdenken en globalisering is de nadruk komen liggen op economische rendabiliteit (welvaart in plaats van welzijn) met als gevolg verlies van betekenisgeving, identiteit en gemeenschapsgevoel. Dit leidt tot uniformiteit, vervreemding en een individualistische graaicultuur waardoor veel mensen het gevoel hebben met de rug tegen de muur te staan. Dit komt tot uiting in o.a. het populisme. Zijn werk reflecteert daarmee in bredere zin op de ontwrichting van de democratie, samenleving en de planeet.

Na vele nationale en internationale exposities (New York, Los Angeles, San Francisco, Nieuw-Zeeland, de V.A.E., Portugal, Frankrijk en Belgiƫ) keert Leo 22 september tijdelijk terug naar zijn geboortegrond met een brede afspiegeling van zijn werk in het Venrays Museum.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor de opening van de Expositie Leo Wijnhoven op 22 september van 17:00 tot 21:00 uur in De Borggraaf, Mgr. Goumansplein 1, Venray.