Hokjesgeest

Project “Hokjesgeest” en de oorlog in Oekraïne

In het verlengde van de tentoonstelling “Venray Herrezen” zoekt het Venrays Museum nu verbinding met de mensen van Venray en de mensen van Oekraïne. Dat gebeurt op een originele manier aan de hand van het kunstproject “Hokjesgeest”, een schepping van creatief vormgever Marianne Hoedemaekers.
Marianne maakte 96 verschillende wezentjes (poppetjes) en zette deze in zwarte en witte hokjes. Het is te zien in het Venrays Museum.

Kinderen maakten poppetjes.

We vroegen kinderen van Venray om ook een poppetje te maken. Het werd een mooie oogst. Elk kind maakte weer een ander poppetje. Ze hebben hun poppetjes laten sponsoren. Dat levert een aardig bedrag op voor een school in Oekraïne.
De poppetjes krijgen een plaats in het Venrays Museum. Kom eens kijken!
Maar alle poppetjes zijn er voor één doel: goed doen voor Oekraïne.
Want elk poppetje is het waard om te worden gesponsord.

Speurtocht tijdens de koopzondag 26 juni 2022.

Het project wordt afgesloten met een speurtocht voor de kinderen die een poppetje hebben gemaakt. Ze gaan op zoek naar poppetjes in bepaalde winkeletalages (te herkennen aan een poster). Met een invulformulier gaan ze rond in de winkelstraten. Bij sommige poppetjes vinden ze een letter en een kleur. Daar hoort weer een opdracht bij. Het is leuk puzzelwerk voor de kinderen. En er valt een prijs te winnen!

Het project is afgesloten met een speurtocht voor de kinderen die een poppetje hebben gemaakt. En als beloning mochten deze kinderen de toren van de kerk beklimmen!  De kinderen waren erg enthousiast. Niet alle kinderen durfden helemaal naar boven, maar in ieder geval halverwege.

Helemaal boven mochten de kinderen een rondje lopen en konden ze zien dat je helemaal tot Kevelaer kunt kijken. Het was wel even spannend, toen de torenklok geheel onverwacht zijn werk deed. Wat een geluid…

Al met al was het een bijzonder uitstapje. Een van de kinderen merkte zelfs op dat dit een mooie prijs was, beter dan zo’n prul van de kermis.