InBeeld 2019

InBeeld 2019: een wedstrijd voor amateurkunst in Nederlands en Belgisch Limburg. Iedereen die in z’n vrije tijd kunst of beeldende kunst beoefend wordt uitgedaagd om een kunstwerk te maken rondom het thema ‘Sporen’. De kunstwerken worden geëxposeerd tijdens een van de regionale voorronden waarvan één in het Venrays museum. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Jeanny van Lieshout.

In totaal vormen vijftig kunstwerken samen de expositie voorronde InBeeld 2019 – regio Venray welke plaatsvindt in het Venrays Museum. De opening wordt verricht op vrijdag 29 maart om 19.00 uur.

InBeeld is de tweejaarlijkse provinciale wedstrijd voor beeldende amateurkunst en wordt georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met de Limburgse kunstencentra. Amateurkunstenaars vanaf 12 jaar kunnen hieraan deelnemen. Tussen de inzendingen zitten veel schilderijen, maar ook objecten die gemaakt zijn van hout, klei en steen. Een vakjury beoordeelt de komende tijd alle werken op originaliteit, zeggingskracht, verbeelding van het thema en toegepaste techniek. Bij iedere expositie voorronde kan ook het publiek meestemmen. Zeven voorrondes vinden plaats in Nederlands Limburg en één in Belgisch Limburg. Per voorronde worden tien regiowinnaars geselecteerd voor de finale, die plaatsvindt in de vorm van een eindexpo van 22 juni tot en met 22 juli in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. De tien genomineerden uit Venray worden op donderdag 18 april om 16.00 uur in het Venrays Museum bekendgemaakt. Ze dingen tijdens de finale expositie mee naar de hoofdprijs, tweede of derde prijs die beloond worden met een geldbedrag. De expositie in Venray is dagelijks te bezichtigen tussen 13.30 en 17.00 uur.

Het doel van InBeeld is niet-professionele kunstenaars te stimuleren hun talent te ontwikkelen en hen een podium te bieden. Bovendien wordt de niet-professionele beeldende kunst in Limburg hiermee zichtbaarder gemaakt. www.hklimburg.nl/inbeeld