KIK Kunstenaars

Het begint allemaal in het voorjaar van 2015. Een groep kunstenaars neemt deel aan de expositie Schijt aan de Grens. Omdat de samenwerking zo goed is verlopen besluit de groep in 2016 op eigen kracht een tentoonstelling te organiseren in de kapel op het St. Annaterrein in Venray. Het blijkt een succes met meer dan vijfhonderd enthousiaste bezoekers in twee dagen. Het is het ontstaan van KIK, Kunst in de Kapel. In het afgelopen jaar is de naam KIK ongewijzigd gebleven hoewel de betekenis ervan inmiddels ook buiten de kapel te vinden is. In 2017 neemt de groep wederom deel aan de expositie Schijt aan de Grens, zowel individueel als collectief. Samenwerken, motiveren en inspireren is het uitgangspunt. In de maanden juni, juli en augustus van dit jaar zullen de werken van de tien kunstenaars van KIK in het Venrays Museum tentoongesteld worden. Omdat ze in verschillende kunstdisciplines en stijlen werken zal het een veelzijdige presentatie worden van schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, keramiek, kunstinstallaties, collages en proza- en po√ęziewerken. Deze vierde tentoonstelling met de naam KIK 4.0 toont een diversiteit aan kunstvormen wat getoond kan worden aan een zo breed mogelijk publiek.