Kunstig genieten

Kunstig genieten

Van maandag 6 november tot en met zondag 17 december 2017 hebben vijftien kunstenaars uit de regio Venray 50 werken tentoongesteld. De werken omvatten schilderijen, waarop met verschillende technieken figuratieve en abstracte voorstellingen worden weergegeven, maar ook foto’s en beelden van keramiek en koper.

De tentoonstelling werd georganiseerd door de Rooyse Ladies, ten bate van de speelgoedbank Venray..

Antonet Verstegen werkt meestal met een zeer uitbundig kleurenpalet en diverse materialen in haar schilderijen, zoals stukjes glas, touw of kralen.

Berny Zeekaf heeft voor haar boek ‘the measure of love is loss’ jongeren gefotografeerd na het overlijden van iemand, die hen lief was.

Nettie Stoks maakt veel keramisch werk. Daarin staan mensen en fantasiedieren vaak centraal. Zonder vooropgezet plan ontstaan er toch beelden met een boodschap. De getoonde hoofden willen zeggen dat mensen meer bij zichzelf moeten blijven in plaats van te oordelen over een ander.

Liesbeth Rutten maakt in brons enkel en dubbelfiguren. In hen verbeeldt ze de zielenroerselen van de mens. De statige dames zijn voorbijgansters in de tijd, die soms zoeken als een pelgrim, dan weer speels zijn als een mannequin. De paren drukken liefde uit in allerlei vormen.

 

Annemiek Koolen werkt het liefst met Mixed Media. Uit het thema ‘beweging’ is de sculptuur met bol ontstaan. De eenling en het tweeluik zijn naar aanleiding van papiercollages gemaakt. De engobe, een gegekleurde kleilaag, oxydes en het glazuur zijn op de nog natte klei aangebracht. Na het drogen zijn de werkstukken in een keer afgebakken.

 

Riet Rambags – Havens beeldt graag realties uit op haar schilderijen, waarbij dansen, roddelen, vechten, troosten, vluchten en nog veel meer thema’s aan bod kunnen komen. Daarbij werkt ze met collages en verf. De kijker wordt uitegnodigd zijn eigen fantasie te gebruiken.

 

Twan van Rens zegt “de inspiratie ligt letterlijk voor het oprapen, maar je moet het wel kunnen zien”. Hij vindt zijn materialen vaak in de natuur, maakt foto’s op zijn zoektochten en werkt van daaruit verder.

Christel Geurts werkt voornamelijk met keramiek en onderzoekt welke vormen ze daarmee kan maken. Daarbij probeert ze materialen steeds weer op een andere manier te combineren.

Petra Hesen werkt met keramiek en een enkele keer met brons. Haar werk begint vaak vanuit een afbeelding, maar vrijwel direct gaat het beeld een eigen leven leiden. Mensfiguren, met name vrouwen hebben haar voorkeur.

Anja Hetem werkt vooral met hout, keramiek en brons. Holen en gaten in objecten fascineren haar. Op deze manier komt ze verrassende thema’s op het spoor.

Bram Reijnders maakt ondeugend werk, dat ook confronterend is. Verwarring tussen fictie en werkelijkheid..een romantische atoombom? Micket Mouse die de strijd aangaat tegen entertainization, kerken als contemporaine tempels van fantasie? Porno alas pop thema?


Blow my illusion 90x145cm

Mariëlle van der Beele tekent en schildert al haar hele leven. Ze maakt abstract werk dat is opgebouwd uit verschillende materialen, onder andere oost-Indische inkt, acryl- en olieverf en parafine. Het Venrayse Annapark is een grote inspiratiebron voor haar. Mariëlle is deelnemer aan het project Atelier Cultura, een gezamenlijk atelier van zeven lokale kunstenaars in het Schoutenstraatje in Venray.

Marian Boom is pas kort beeldende kunst aan het maken. Het geëxposeerde werk toont de ruggegraat, die nodig is om door te zetten op dit pad.

Monique Cordang startte in 2015 haar eigen bedrijf “Old Frames New Pictures”. Ze werkt het liefst met gemende technieken op diverse ondergronden zoals doek, paneel, hout, karton en glas. Ze geeft hiermee oude lijsten een nieuw beeld.