Raayland/Dendron

Raayland/Dendron: De Stad verbeeld

Eindexamen kandidaten van het Raayland (Venray) en van het Dendron College (Horst) zullen hun eindexamenstukken exposeren in het Venrays Museum! Een unieke kans voor de jonge kunstenaars om hun kunstwerken te laten zien aan familie, vrienden en het Venrayse publiek. Hun expositie zal gedeeltelijk tegelijk met die van Doerak te zien zijn. Geen gekke combinatie, Ted Lenssen is namelijk docent techniek en geeft les aan o.a. het Raayland College.

De Stad verbeeld.
“Het stadsleven heeft veel verschillende kanten. Deze verschillen bieden aan kunstenaars allerlei aanknopingspunten om de stad te verbeelden, waarbij er veel mogelijk is: van een heel exacte weergave van een gebouw of straat , tot een sfeerimpressie van het levendige centrum. Of waar muren beklad zijn met de mooiste graffiti en waar kunstwerken het stadsbeeld verrijken”.
Met dit gegeven, het thema van het praktisch examen Beeldend Vormen dit jaar, zijn de eindexamen kandidaten van het VMBO 4 ( theoretische leerweg) aan de slag gegaan.
Vanaf 15 April stelt het Venrays Museum zijn ruimte ter beschikking aan examenleerlingen beeldende vorming van het VMBO (theoretische leerweg leerjaar 4) van het Raayland College in Venray en van het Dendron College uit Horst.
Leerlingen laten hun examen praktijkwerk zien waar ze ongeveer 720 minuten aan hebben gewerkt. Omdat elke leerling zijn eigen inspiratie heeft rondom het thema zijn de werkstukken heel divers. Hierbij zijn verschillende subthema’s gebruikt maar ook verschillende technieken en materialen.
Naast het praktijkexamen, krijgen de leerlingen Beeldende Vorming in mei ook nog een pittig centraal schriftelijk examen Beeldende Vorming (theorie). Het gemiddelde van het praktijk examen en het schriftelijk examen zal samen het eindpunt vormen.
Tijdens de meivakantie wordt de werkstukken beoordeeld door mevrouw R Evertz (docent beeldende vorming Dendron college) en de 2e corrector Mevrouw S Aben.
De expositie is van 21 april tot 20 mei te bezichtigen in het Venrays Museum. De opening vindt plaats voor de leerlingen en hun ouders op vrijdag 20 april a.s.
Belangstellenden uit de regio zijn vanaf zaterdag van harte welkom. Zij kunnen daarbij ook genieten van de cartoons van Doerak, de stripfiguur uit Peel en Maas en creatie van Ted Lenssen. De tentoonstelling van Doerak loopt gelijktijdig.
Namens de eindexamen klassen VMBO-T Beeldend Vormen willen we u van harte welkom heten om de expositie te komen bezichtigen.