VERBINDING

In de virtuele tentoonstelling VERBINDING zijn keramische werken te bewonderen van Liesbeth Smits, Linda Peters, Marianne Telkamp, Mieke Hendrikx, Mieke Swinkels, Rian Crins en Toos Keuten onder leiding van hun docent Arjen Bakermans. Ook is er werk te zien van kunstacademie student Edwin de Klein. Wat de deelnemers gemeen hebben is de herkomst Venray en het materiaal waar zij hun beelden mee maken.

Verbinding
Momenteel houden we allemaal 1.5 meter afstand van elkaar, kinderen en volwassenen werken zoveel mogelijk vanuit huis en de hele kunst- & cultuursector zit op slot. Maar hoe blijven we allemaal in verbinding na zo’n lange tijd semi-geïsoleerd te hebben geleefd?

Technologie dwingt de maatschappij een bepaalde richting op, je kunt dit goed of slecht vinden. Voor nu biedt het de oplossing om toch dagelijkse bezigheden en contacten enigszins te onderhouden. Zo ook een digitaal bezoekje aan een museum. In de tentoonstelling VERBINDING hebben alle deelnemers hun beelden gemaakt vanuit eigen fascinaties en associaties met het woord ‘verbinding’. Dit heeft geresulteerd in veelzijdige werken met elk een ander verhaal.

Virtuele tentoonstelling
Door de coronacrisis zijn veel geplande tentoonstellingen afgelast of aan de huidige omstandigheden aangepast. Dit geldt ook voor de tentoonstelling VERBINDING die nu een virtuele vorm zal aannemen. Het is opmerkelijk dat een tentoonstelling met ruimtelijk keramische werken gepresenteerd wordt via uw eigen beeldscherm.
Om zo dicht mogelijk bij de ervaring te blijven dat u naar ruimtelijke keramische werken kijkt is er gekozen om de kunstwerken met de 360° techniek te fotograferen, waardoor u het kunstwerk digitaal vanuit alle aanzichten kunt bekijken.
(Gast)Curator: Edwin de Klein

(Let op! Om de kunstwerken te bekijken, klik op de namen van de deelnemers of gebruik het menu)