Mieke Hendrikx

Tegenstelling verbindt

Wij zijn verbonden juist door de tegenstelling. Een aantrekkingskracht van wat je niet hebt, waar je tegenop kijkt, wat je zou willen zijn. De een buigzaam en flexibel. De ander fier en recht door zee. De lijnen volgen elkaar. Rond en recht. Ze passen en vallen ineen.

Afmetingen: Hoogte 70 cm/ lengte 40 cm/ breedte 25 cm

————————————————————————–

Verbeelde verbinding

Na een wandeling afgelopen najaar kwam ik thuis met mooie skeletten van schermbloemen. Die pasten mooi in een aantal flessen die ik een paar jaar geleden gemaakt had. Door het lampje dat er vlakbij stond, werd er een beeld geprojecteerd op het plafond. Door het licht zo te richten, ontstond er een verbinding van de werkelijke bloem (bloemskelet), via de muur een scherpe afbeelding en via het plafond een vergroting van de schermbloemige naar de andere kant van de muur. Wat een verbinding, de verbeelding brengt je naar de overkant.

 

 

 

 

 

 

————————————————————————–

Samen een

Ik ben dit werk begonnen met het idee een structuur te maken. Losse elementen aan elkaar. Een benige verbinding die aan de uiteinden met elkaar versmolten zijn. Tijdens het opbouwen van deze structuur zag ik armen en benen. Er ontstond een kind, een danseres, een klimmer, een waaghals, een hulpverlener. Alle figuren samen vormen een orgaan, de long. Samenwerken op het ritme van de ademhaling. Samen een, Samen sterk, tegen Corona.

Afmetingen: Lengte 50 cm/ breedte 23 cm

 

 

————————————————————————–

Hoofd, hart en buik, 3 gevoelige elementen

Diep van binnen staan hoofd, hart en buik in verbinding met elkaar. Een hoofd met 1000 dromen, 100 gedachtes en 10 werkelijkheden. Een hart vol geluk en pijn. Een buik met gevoelens voorgoed en slecht. Een samenspel van 3 elementen, waarin je je ‘ik’ kunt laten zien. Welke tussen elementen staan aan of juist uit in deze gevoelige verbinding? Wie ben jij?

Afmetingen: Lengte 115 cm/ breedte 40 cm