Scherven plakken
15936
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15936,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

EDUCATIE

SCHERVEN PLAKKEN!

De jachtbeker van Castenray

In april 2009 vond men in Castenray een romeins brandgraf met fragmenten van jachtbekers. Dit was zeer bijzonder en nog niet eerder bij archeologische onderzoeken in de regio aangetroffen. Van de scherven werd een jachtbeker of castorbeker geconstrueerd. Deze is op dit moment in het Venrays Museum te zien in de tentoonstelling “Parels en Pronkstukken”.

´Van de scherven werd een jachtbeker of castorbeker geconstrueerd. Het klinkt zo simpel.

Wie wil ervaren hoe ingewikkeld het is om scherven te ontdekken, te vermoeden dat het jachtbekers zijn, de juiste scherven van één beker uit de warboel bij elkaar te zoeken, ze aan elkaar te passen en er weer een bijna gaaf stuk servies van te construeren kan op de onderstaande woensdagmiddagen een poging komen wagen.

7 en 21 februari
6 en 20 maart
10 en 24 april
8 mei

In het Venrays Museum van 15.00 tot 16.30 uur. Maximaal aantal deelnemers 10 personen. Entree € 10 inclusief bezichtiging tentoonstelling en koffie, thee of frisdrank, materiaal om te construeren. Ouder en kind geldt als één deelnemer.

Aanmelden via onderstaand formulier

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Wanneer wil je meedoen? Vul een van de data uit het lijstje in.