De Borggraaf, het Huys van Venray

Wie in de buurt van de Grote Kerk komt zal zien dat daar iets groots is verricht. Een appartementencomplex dat bewoond wordt met op de begane grond een nieuw museum. Het Venrays Museum heeft op zondag 21 mei 2017 haar deuren geopend in De Borggraaf, het Huys van Venray, met de tentoonstelling ‘Ons Erfgoed op de Rooyse loper’. Behalve Museum is De Borggraaf ook een werkplaats voor cultuurgeschiedenis van Venray.

Het Historisch Platform Venray, de Digiwerkgroep, Rooynet en de Archeologische Werkgroep Venray hebben er een plaats. Ook de VVV Venray heeft er haar intrek genomen. Daarnaast is het ook het startpunt van de rondleidingen van het Rooys Gidsen Gilde. Op die manier worden cultuur, historie en toerisme met elkaar verbonden in een nieuw en aantrekkelijk gebouw met uitzicht op het nieuwe park.

Wat kunt u er verwachten? De invulling van de ruimte valt grofweg in twee delen uiteen: aan de ene kant een auditorium waarin 100 personen makkelijk een lezing kunnen bijwonen of een presentatie van een spectaculaire historische gebeurtenis. Daar kunnen bezoekers van De Borggraaf ook koffie of thee met iets lekkers gebruiken. Aan de andere kant een museum-/expositieruimte waarin naast de historie van Venray wisselende tentoonstellingen zijn te bekijken. Gestart werd met de tentoonstelling ‘Ons Erfgoed op de Rooyse loper’ van 21 mei t/m 11 juni 2017 waarin leden van het Historisch Platform Venray zich aan u voor stelden.