Winnaars Raadselige Roos ‘Bevrijd’

Afgelopen zondag werden in de foyer van de Venrayse schouwburg tijdens een drukbezochte bijeenkomst alle winnaars van de schrijfwedstrijd voor amateurs, de Raadselige Roos bekendgemaakt. Voor de voor de 27e keer door Literair Café Venray georganiseerde schrijfwedstrijd werden liefst 81 bijdragen ingezonden.

De eerste prijs in de categorie poëzie werd door de vakjury toegekend aan: Jan Peer uit Grave voor diens gedicht Sneeuwman. De tweede prijs ging naar Jan Smulders uit Oost-Maarland voor Niet meer hier en de derde prijs naar Josiline Bakx-v.d. Vorst uit Enschede met bevrijd. Genomineerd voor publicatie in de bundel de Raadselige Roos 2019 werden: Bevrijd van Luuk den Hartog uit Eindhoven; Tegemoet van Karin van Driel uit Venray; Struikelvers van Stan Mooij uit Son en Breugel; Uitvaartbeurs van Mientje Wever uit Boxmeer en tenslotte Duitse militaire begraafplaats Ysselsteyn van Harrie Sniekers uit Thorn.

De eerste prijs door de vakjury proza werd toegekend aan Rieks Veenker uit Middelburg voor het proza-verhaal Domanja; De tweede prijs ging aan Ellis Wiendels uit Middelaar met Het ‘kantoor’ en de derde prijs aan Monique Cunnen uit Neerkant met De Wensput. De verhalen die ook in de bundel gepubliceerd worden, zijn: Bevrijd van Lieven Vandekerckhove uit Heverlee (B); Ontketend van Ton Adriaens uit Weert; Zomertijd van Max Rippe uit Meijel; Het blauwe vierkant van Hub Kockelkorn uit Amersfoort en Dies Irae van Gitta van Reeth uit Averbode (B).

De publieksjury poëzie koos uit de ingezonden gedichten het winnende gedicht voor de Rooje Roos publieksprijs. Dit werd Voorbij … van Geert van den Munckhof uit Horst. Genomineerd voor publicatie in de bundel de Raadselige Roos 2019 werden: Gevecht van Melis van den Hoek uit Goes; Bronnen in overvloed van Riky Schut-Hakvoort uit Venray; De zomer van 2018 van Leo Janissen uit Stramproy; Terugkeer van Jan van de Ven uit Uden en bevrijd van leven van Ita Ganzevles uit Eijsden.

De organisatie van de Raadselige Roos heeft besloten om dit jaar ook een aanmoedigingsprijs in het leven te roepen en uit te reiken. Deze prijs, de ‘Rozeknop’, werd afgelopen zondag uitgereikt aan Isa Cuppen, 16 jaar uit Horst voor haar gedicht Veehouderij.