Venray Vrij: Bevrijding in woord en beeld.

Wat hebt u nog in huis dat verwijst naar en herinnert aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Venray?

Het is bijna 75 jaar geleden dat Venray na hevige gevechten tussen geallieerde en Duitse soldaten werd bevrijd. Deze gebeurtenissen worden tussen oktober 2019 en mei 2020 ook in het Venrays Museum uitgebreid herdacht.

Werk mee aan de samenstelling van een bijzondere tentoonstelling die door middel van persoonlijke herinneringen en voorwerpen een beeld geeft van de laatste oorlogshandelingen en bevrijding van de gemeente Venray. Deze expositie wil voor jong en oud de sfeer en emoties oproepen die passen bij deze heftige periode, waarin verdriet en vreugde, vijandigheid, vriendschap en saamhorigheid heel dicht bij elkaar lagen.

Het bijzondere en unieke van deze tentoonstelling is dat u, inwoner of voormalig inwoner van de gemeente Venray, zelf direct betrokken kunt zijn bij de samenstelling ervan. Het is de bedoeling om door middel van zoveel mogelijk verschillende persoonlijke voorwerpen, zoals afbeeldingen, dagboeken, foto’s en filmmateriaal, gebruiksvoorwerpen, verhalen, kleding, enz., een beeld te geven van het einde van de oorlog. Daarmee wordt duidelijk wat de oorlog en vooral de bevrijding heeft betekend in het leven van de inwoners van Venray. De voorwerpen die u ter beschikking stelt komen tijdelijk in bruikleen van het museum. Een kleine commissie beoordeelt de bijdragen op geschiktheid voor de expositie.

Wilt u bijdragen? Neem dan vóór 1 maart 2019 contact met ons op:
Telefonisch (0478-583880) met Marian Fassotte van het Venrays Museum op dinsdag- of donderdagochtend of stuur een e-mail naar info@venraysmuseum.nl met de volgende gegevens:
Naam, telefoonnummer en e-mailadres;
Een korte omschrijving van het in te brengen object of onderwerp;
Voeg evt. een foto van het object toe.

Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met u op.

Foto: Gemeentearchief Venray collectie Harrie Coopmans / Jan van der Putten.