M.i.v. vrijdag 5 juni kan eenieder waar ook ter wereld de eerste virtuele tentoonstelling van het Venrays Museum op PC, tablet of smartphone bewonderen.

Afgelopen weken is hard gewerkt om de tentoonstelling VERBINDING, die eerst fysiek gepland was, virtueel toegankelijk te maken. Nu belangstellenden (nog) niet naar het museum kunnen komen, komt het museum naar hen toe!

In ‘VERBINDING’ is werk te bewonderen van leerlingen van de cursus keramiek van docent Arjen Bakermans en van Edwin de Klein, student aan de Kunstacademie. Allen hebben kunstwerken gemaakt rondom het thema ‘verbinding’, wat in deze tijd een dubbele lading met zich draagt.

Het is bijzonder dat een tentoonstelling met ruimtelijke keramische werken gepresenteerd wordt op uw eigen beeldscherm. U ziet de kunstwerken nu niet twee- maar driedimensionaal. Om zo dicht mogelijk bij de ervaring te blijven bij het kijken naar ruimtelijke keramische werken is ervoor gekozen de kunstwerken met de zgn. 360° techniek te fotograferen, u kunt de kunstwerken daardoor vanuit alle aanzichten bekijken.

De tentoonstelling is voor iedereen toegankelijk vanaf vrijdag 5 juni tot 23 augustus 2020 via de website van het Venrays Museum. Naast dat er werk te bewonderen is kunt u ook het hele proces van het tot stand komen van deze tentoonstelling bekijken.