LGOG Lezingen
15446
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15446,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

LGOG Kring Venray e.o.

LGOG Kring Venray organiseert regelmatig lezingen over historische onderwerpen.
Een deel van die lezingen worden georganiseerd in het Venrays Museum.
Over die lezingen wordt hier meer informatie gegeven.

Maandag 27 februari 2023, 19.30 uur.
Lezing ‘Dromen en doorzetten. Over uitvinders, de familie van Doorne en DAF’

Op maandag 27 februari 2023 wordt in het museum de lezing “Over uitvinders, de familie van Doorne en DAF” gehouden door Hay Mulders. Aanvang 19.30.

De voordracht gaat over twee ondernemende broers in onze regio: Hub van Doorne (1900-1978) en Wim van Doorne (1906-1978). Hub en Wim waren slimme, ondernemende zonen van een smid in Horst/ America. Zij richtten al op jonge leeftijd, in 1928, het bedrijf Hub van Doorne’s Machinefabriek en Constructiewerkplaats op. Dat bedrijf groeide uit tot Van Doorne’s Aanhangwagenfabriek N.V en weer later tot Van Doorne Automobielfabriek of kortweg DAF. Een onderneming die ook gebruik maakte van Venrayse kennis en inzet: in Peel en Maas stonden regelmatig personeelsadvertenties en meerdere Venrayers hebben bij DAF gewerkt, Inalfa was een vaste leverancier. DAF werd een wereldberoemd automerk met een personenauto- en een de vrachtwagendivisie.

Tijdens de voordracht krijgen de aanwezigen meer te horen over de gebroeders van Doorne, in het bijzonder over hun jeugd, over hun pioniersgeest en hun ondernemerschap, over hun geweldige betekenis voor de economie en industrie, over hun maatschappelijke betrokkenheid.

Spreker is Hay Mulders uit Horst/America. Hij heeft samen met zijn plaatsgenoot Ab Rongen
(+ 2020) veel onderzoek gedaan naar de gebroeders van Doorne en naar hun prestaties. Zij schreven samen het boek ” Van Doorne’s jeugdjaren, een boek over de creatieve en innovatieve ideeën van Hub en Wim van Doorne, hun inspirerend leiderschap en onverschrokkenheid als ondernemer”. Hay Mulders is lid van het LGOG van Kring Ter Horst, dorpsondersteuner in America en voorzitter van de Werkgroep Oud America.

De toegang voor de LGOG-leden is gratis, andere belangstellenden betalen vijf euro.

Maandag 20 maart 2023
Venlo, stad met een boeiende geschiedenis

Nadere info nog niet beschikbaar.

Maandag 24 april 2023
Herman Maas

Nadere info nog niet beschikbaar.