Bestuur en Management
15218
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15218,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

STICHTING VENRAYS MUSEUM

Bestuur en beheer

Maja Kateman-van Opbergen

voorzitter | 06-20433205

Wilbert Jeuken

vicevoorzitter | 06-40250772

Marianne Creemers-Claessens

penningmeester | 06-50634815

Rianne de Haart

secretaris | 06-28237701

Harrie Linders

programmering | 06-29554451

Jos Gommans

beheerder

Het Venrays museum staat bij de belastingdienst geregistreerd als een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Om als culturele ANBI aangemerkt te worden, moet een instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI’s hebben vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.
Naam: Stichting Venrays Museum RSIN: 800622728

Het museum verzamelt, bewaart, onderzoekt, presenteert en exposeert een vaste collectie van stukken die representief zijn voor het culturele erfgoed van Venray en omgeving.

De Stichting Venrays Museum stelt zich ten doel: het verwerven, bewaren, conserveren, toegankelijk maken en presenteren van voorwerpen, documenten en beelden, die betrekking hebben op de geschiedenis van Venray en omgeving. De stichting stelt zich ook ten doel historische kennis op de genoemde terreinen te vergaren, te stimuleren en uit te dragen. Tenslotte stelt de stichting zich ten doel een podium te bieden aan individuen, organisaties en instellingen die aan het museum gerelateerde thematiek in woord en beeld willen verhalen.

COLLECTIE VOORWERPEN

Streekgeschiedenis: ±2500
Kunst: ±2500
Archeologie: ±1500

In een beleidsplan wordt visie en  het te volgen beleid voor de stichting voor de middellange termijn weergegeven. Bekijk het actuele beleidsplan (onderaan deze pagina).

Het museum heeft een semipermanente tentoonstelling  waarin de geschiedenis van Venray op innovatieve wijze wordt getoond. Tevens worden diverse  wisseltentoonstellingen georganiseerd rond een speciaal thema. Het museum werkt met educatieve projecten voor het onderwijs, verzorgt groepsbezoeken en andere activiteiten.

Financiën
Het financiële beleid is en blijft gekenmerkt door voorzichtigheid en het streven naar een gezonde situatie, met enige financiële reserve. Ook voor de komende jaren wordt voorzien dat de meeste inkomsten zullen worden gegenereerd door inkomsten van de exposities, georganiseerde activiteiten en bijdragen van de gemeente Venray en sponsoren. Jaarverslag en financiële gegevens: zie onderaan.
Beloningsbeleid
De bestuursleden van Stichting Venrays Museum ontvangen op geen enkele wijze een beloning / salaris voor hun inzet en activiteiten.

HIER ZIJN DIVERSE STUKKEN IN TE ZIEN EN TE DOWNLOADEN