Ron2
16108
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16108,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Archeologische Werkgroep Venray

Raketprojectiel

E Kop mortiergranaat WOII

.

De RP-3 (van Rocket Projectile 3 inch ) was een Brits lucht-grondraketprojectiel dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ge├»ntroduceerd . De aanduiding “3 inch” verwees naar de nominale diameter van de raketmotorbuis. Het gebruik van een raketkop van 27 kg gaf aanleiding tot de alternatieve naam “60 pond raket”. Hoewel het een lucht-grondwapen was, werd het in andere rollen beperkt gebruikt. Ze werden over het algemeen gebruikt door Britse jachtbommenwerpers tegen doelen zoals tanks, treinen, gemotoriseerd transport en gebouwen, maar ook door vliegtuigen van Coastal Command en Royal Navy tegen U-boten en schepen.

.

Romeinse Jachtbeker van de Steegkamp te Castenray

In april 2006 werd bij de Steegkamp in Castenray een Romeins brandgraf met fragmenten aardewerk gevonden. Van de scherven werd een jachtbeker  geconstrueerd. Deze is te zien in het Venrays Museum.

Romeinse jachtbeker

S Jachtbeker