Piet
15984
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15984,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

PIET JANSEN

q
G Agaat uit de Diepeling
G Agaat uit de Diepeling

EN VERDER….

OPENINGSTIJDEN EXPOSITIES

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag 13:30 – 17:00 uur. Vooraf reserveren is aanbevolen.

Entree: Volwassenen € 5,00, 12-18 jr € 3,00 Museumkaart: gratis
Groepsrondleidingen vanaf 8 pers. (€ 2,- toeslag pp).
Museum-arrangement: ontvangst met koffie en vlaai inclusief toegang: €10,= (graag één week van tevoren reserveren)

De museumzaal is gesloten op:
Alle feestdagen. Carnaval (zaterdag t/m dinsdag). Kermis (zondag t/m dinsdag). Tijdens opbouw nieuwe tentoonstelling.

DANSER VAN WANSSUM

Tussen 1960 en 1970 is deze slagsteen in de buurt van Wanssum gevonden. Het gaat om de tekening van een man gekleed in een lendendoek die een bovenarmversiering draagt. Het object kreeg de naam Danser van Wanssum en is zeer waarschijnlijk meer dan 10.000 jaar oud.

EDUCATIE - ARCHEOLOGIE OP SCHOOL

Op verzoek van leerkrachten van deze school zijn voor het 2e keer lessen gegeven over opgravingen / archeologie. Dit in het kader van het Jeelo project “Leren voor later”. De lessen werden gegeven door vrijwilligers van de Archeologische Werkgroep Venray.

ARCHEOLOGISCHE VINDPLAATS VENRAY

De burggraaf is de dorpsgracht die ooit op deze plek lag. De gracht lag om het oude centrum van Venray, vermoedelijk vanaf de twaalfde tot in de zestiende eeuw. Er waren doorgangen in de Grotestraat en de Raadhuisstraat en een brug hier vlakbij het kruispunt Schoolstraat en de Marktstraat. Op deze plekken kon je de jongemannen van de drie schutterijen; het Hof, het Eind en het Zandakker tegenkomen, want zij verdedigden het dorp en hielden orde.
De gracht verloor zijn waarde als verdedigingssysteem met de komst van het buskruit en werd er afval in gegooid. Voor en na werden delen van de burggraaf gedempt, en als laatste op deze plek.

Beleef het archeologische verhaal van de Burggraaf in het centrum van Venray. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken over de geschiedenis van deze plek. Zo is het net of je naar het verleden transformeert. Wil je meer weten over de geschiedenis van Venray dan ga je natuurlijk naar het Venrays museum.
LET OP: De speer bevindt zich op het Mgr. Goumansplein, schuin voor de ingang van de Petrus Bandenkerk en langs het voetpad vlakbij een locatie van Venray Remembers.